Kérdések és válaszok a fény és színterápiáról

Fényterápia

A természet segítsége: BIOPTRON

2000 -ben ismerkedtem meg a Bioptron lámpával és azóta is rendszeresen alkalmazom magam és ügyfeleimen egyaránt. Folyamatosan növekvő felhasználási lehetőségek, valamint az eredmények arra késztettek, hogy minél több embernek ajánljam és a lehető legtöbb helyen alkalmazzam a készüléket. 

2006-tól kezdtem keresni a lehetőséget, hogy a szakterületemben (szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében), miképp tudom beilleszteni a fény és a színterápiát.

- A fényterápia hol helyezkedik el az Ön munkájában? Milyen gyakorisággal alkalmazza?

Az első lépés nálunk mindig az állapot felmérés (vérvitalitás, arteriográf (erek rugalmasságának vizsgálata), mágnes-rezonanciás test elemzés. Ezután a felderített problémák kezelésére elsők között ajánlom,  mivel a készülék használata a megelőzés alapja.

A gyakoriságra van két "szlogenem" a Bioptron lámpa olyan, mint a fogkefénk "nap, mint nap használjuk és nem adjuk kölcsön. A másik pedig az, hogy Bioptron nem csodalámpa, viszont csodákra képes, ha nap, mint nap használjuk.

- Mire használható a fényterápia? Milyen problémák esetén ajánlja?

Nagyon széles a felhasználási lehetőség. Minden olyan esetben érdemes és szükséges alkalmazni, ahol a mikro keringés javítására és a sejtregenerációra van szükség.

- Kombinálható más terápiákkal is? Ön milyen terápiával használja együtt?

Természetesen kombinálható más terápiákkal. Az én vesszőparipám a vízfogyasztás - természetesen a vízfogyasztás hármas szabályának betartásával megfelelő mennyiség, folyamatosan egész napra elosztva és megfelelő minőségben fogyasszuk.

- A téli időszakban sokakat érint az úgynevezett téli depresszió. A fényterápia ezen is tud segíteni?

Amikor erről beszélünk, nekem a gyermekkorom jut eszembe - egész nap egy kisnadrágban rohangáltunk a napon. Abban az időben egy gyereknek az volt a büntetés, hogy nem mehetett ki.  Ma az a büntetés, ha ki kell menni a szabad levegőre. A napfény és a szabad levegő mai világban  nagyon sok embernek hiányzik az életéből. A Bioptron készülék rendszeres használatával ez pótolható, ezáltal tud segíteni a fényhiány okozta levertségen is.

- Mi a tapasztalata a betegek visszajelzéseivel kapcsolatban? Elégedettek a Bioptron által elért eredményekkel?

Igen, azok az ügyfelek, akik rendelkeznek a kellő információval a használatott illetően és az előírásokat betartva alkalmazzák a készüléket, nagyon  boldogok és elégedettek az elért eredménnyel, mivel nagtyon hamar jelentkeznek a pozitív változások.

 - Hogy látja, mennyire elterjedt a fényterápia használata? Növekszik a felhasználók száma?

Azt tapasztalatom, hogy még viszonylag kevés helyen alkalmazzák a fényterápiát, főleg a fiatalok körében kevésbé ismert. Egyik célom, hogy a fiatalabb korosztállyal megismertessem a szín- és fényterápiában rejlő lehetőségeket, legfőképpen a betegségek kialakulásának megelőzésében

- Van olyan siker sztori, amit szívesen megosztana az olvasókkal?

Megszámolhatatlan siker sztorit tudnék mondani, nehéz lenne egyet kiválasztani, inkább többet említenék meg, más-más területről.

Kezeltünk magas vérnyomást színterápia alkalmazásával - napi10 perces kezelés tarkón kék színnel – az eredmény: 40 érték csökkenés

Tartós cukorbetegség okozta végtagi szűkület miatt az ügyfelem kis lábujj üszkösödés miatt amputálni kellett, majd ezt követően a mellette lévő ujjnál is kezdődő üszkösödés. A Bioptron rendszeres használata következtében az újabb amputáció elmaradt és nincs további üszkösödés

Egy 45 éves férfi térdízület kopása, szalagok nyúlása, és állandó gyulladás miatt nehezen viselhető fájdalmakkal küzdött. Rendszeres kezelés mellett teljesen probléma- és panaszmentesé vált.

A kezelések szükséges gyakorisága nagy eltérést mutat és esetenként más és más. Nem mindegy mennyi ideje áll fenn a probléma és milyen eredetű. Egy biztos, hogy a Bioptron  fényterápia kiegészítő terápia, ha valamilyen  betegség gyógyítására használjuk, mert felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nem lehet túladagolni és nincs ismert mellkékhatása

Az ügyfeleim 60% -nál tapasztalom, hogy megfelelő vízfogyasztás és a Bioptron rendszeres használata mellet a keringési problémák pár hónap alatt normalizálódnak

Különböző sport, illetve háztartási sérülések esetén is nagy sikerrel alkalmazható a lámpa, elmondhatjuk, hogy tényleg mindenkinek ajánlott a használata.

 

Színterápia

Csakrák harmonizálása a színterápia segítségével

Azok kedvéért, akik esetleg nem ismerik ezt a kifejezést, kérem, röviden mondja el, mit jelent a holisztikus gyógyászat!

A teljességre és az egészre törekvő gyógyítási mód, melynél figyelembe veszik a testi, lelki és szellemi állapotot is.

-          Melyek azok a spirituális gyógymódok, amelyeket a leggyakrabban alkalmaz?

Az alapvető spirituális gyógymódot használom a rezgést ezen belül a fény- és színterápiát

-          Mennyiben különbözik a színterápia a fényterápiától?

Egy egyszerű példával illusztrálható: A fényterápia a "házi orvos a családban, míg a színterápia a "7 szakorvos"

A polarizált fény fő hatásmechanizmusa, a biostimuláció, melynek következtében növekszik a  sejtaktivitás, ezáltal minden egyes sejt működését rendkívül kedvező módon befolyásolja.


Színek nélkül el sem tudnánk képzelni az életünket: körülvesznek, vigasztalnak vagy elszomorítanak bennünket. Hétköznapjaink során számos alkalommal használjuk fel tudattalanul is a színeket:  Mindenki tud valamit a színek jelentéséről: a sárga az irigység, a zöld fertőtlenít, a kék nyugtat, a vörös a szeretet, a fehér a tisztaság jelképe. Ám e közhelyes jelentések mellett minden szín mélységi erőt rejt.

-          A csakrák a testünk energiaközpontjai. Mit okozhat a szervezetünkben, ha ezek nem működnek megfelelően?

Az csakrák életenergiát nemcsak befogadják, hanem módosítják, és fizikai síkon transzformálják. Egy jól működő csakra megtartja az energiát. Ha az energia a csakrákban nem marad meg tartósan, annak több oka lehet. Amikor túlterheltek, stresszesek, feszültek vagyunk, rossz gondolataink vannak, akkor a csakrákat érdemes időközönként feltölteni, harmonizálni, nehogy valamelyik alul működése egy másik túlműködéséhez vezessen.

A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ezáltal információkkal is a szerveket, végtagokat és a sejteket.

-          Milyen módon segíti a színterápia a csakrák működését?

A hét nagy csakra ugyan nem észlelhető anatómiai értelemben, ám metafizikai úton összeköttetésben áll a fizikai test bizonyos rendszereivel. Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a „működő egész”-et.

A különböző színek rezgéstartománya más és más, s ezáltal gyakorolnak hatást az élő szervezetek anyagcsere- folyamataira. A vegetatív idegrendszerre, a hormonháztartásra. A színek tudatos alkalmazásával harmonizálni tudjuk környezetünket, testünk működését és a kedélyállapotunkat.

-          Az egyes színek milyen hatással bírnak? Mi alapján kell használni a különböző színeket?

  • A színek speciális elektromágneses rezgésükkel – hullámhosszukkal és frekvenciájukkal – jelentős befolyást gyakorolnak ránk, függetlenül attól, hogy ennek tudatában vagyunk, vagy sem, ezért gyógyításra is használhatók.
  • A vörös szín izgalomba hoz, stimulál, felerősíti az érzelmeket, fokozza az étvágyat. Növeli az önbizalmat, erőt, energiát, dinamizmust kölcsönöz, növeli a szenvedélyt és segít a másik nem figyelmének felkeltésében.
  • A narancssárga átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. Energetizáló,  vitalizáló, meleg, aktív szín. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást.
  • A sárga a nap színe, beragyogja hangulatunkat és meleget sugároz, inspirál, lelkesít, stimulál, erősíti idegeinket.Növeli a boldogságérzetet, az optimizmust, energiával tölt fel, vitalitást kölcsönöz, és jó hatással van az idegrendszerre.
  • A zöld a legpihentetőbb szín az emberi szem számára. Tudatilag és érzelmileg is segít összhangba, egyensúlyba kerülni, valamint növeli a boldogságérzést és harmóniát sugároz.
  • A kék színből tisztaság, csendesség és hűvösség árad, harmónia, biztonság, nyugalom, a feloldódás, végtelenség érzését kelti. A nyugalom és békesség színe.
  • A ibolyakék (lila) nyugtató hatású, misztikus és meditatív szín, ugyanakkor rendkívül inspiráló is, így segít a fizikai, lelki és spirituális fejlődésben.
  • A ibolyakék szín a bölcsességet, a méltóságot, a sikert és a jólétet szimbolizálja, viselése tiszteletet vált ki a szemlélőből.

 

Az indigókék szín energiája a tudattalan énünkkel kapcsol össze bennünket, és a segítségével megtapasztalhatjuk azt az érzést, hogy az egész univerzum részei vagyunk. Ez a szín erősíti az intuíciót, a képzelőerőt és a látnoki képességeket, valamint növeli az álomlátási képességeket is.

-          Lehet rosszul használni a színterápiát? Van valamilyen kockázata?

Mindenképp be kell tartani a színek hatását - ami túl működik gyulladásban van azt olyan színnel kezeljük ami nyugtat - ami alul működik az serkenteni kell. Ezeket az alaptörvényeket betartva nem hibázhatunk.