Egészségmegőrzés

Pályázza meg a PREMED Prevenció és Medicina közhasznú Egyesület az Irodai Mobil Érállapot felmérés programját!

 

Az ember nem is gondolná, milyen fontos az egyéni felelősségünk. A számadatok szerint, az egészségmegőrzésben az egyénen 80 százalék múlik. A érelmeszesedése, ill. az ezzel kap-csolatos betegségek olyan gyakoriak, hogy nem csak az egyén, hanem az egész társadalom problémáját jelentik. Túlzás nélkül állítható, hogy népbetegségről van szó. Magyarországon évente még mindig kb. 70.000 ember hal meg szív- és érrendszeri betegségekben, ami az összes halálozás több mint felét teszi ki (és a számuk évről évre emelkedik). Ez azt jelenti, hogy kb. 7 percenként meghal egy ember szív- és érrendszeri betegségben.

Szív- és érrendszeri betegségek esetén a kivárás végzetes következményekkel is járhat. Vannak emberek, akiket nagy-nagy szerencsével úgy érint meg egy kardiovaszkuláris esemény, például egy szívinfarktus, hogy éppen "jó időben volt jó helyen", ugyanis a járókelők mentették meg az életét. Az azonnali segélyhívás, a gyorsan kiérkező mentő és a lehetőleg egy órán belüli orvosi kezelés. Az időtényező, nagyon fontos, mert emberéletet jelenthet!

 

A szerencsére épített szív jövője bizonytalan!

 

Az Egészséges szív- és érrendszer programunk nem más, mint egy utazás ki a bizonytalanság-ból az egészséges életbe. Elinduláskor megtudjuk, hogy mi veszi, körül merre induljon az útvesztőben milyen állapotban van az érrendszerük, majd a rizikófaktorok nélküli élet felé haladunk, ahol cél az egészség.

 

Miért jó az egyénnek? 

Mert:

- teljes körű felvilágosítást kapnak a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásáról, ennek veszé-lyeiről és a megelőzés lehetőségeiről 

- életbevágóan fontos információkat kap a szív - és érrendszere egészségének állapotáról 

- Az így kimutatott - még tüneteket és panaszokat nem okozó - érelmeszesedés esetén, életmód változtatással esély nyílik a fenyegető érrendszeri katasztrófa megelőzésére. 

 

Miért jó a cégnek? Mert szűrővizsgálatunk…

- megelőzheti a hosszas és drága betegállományokat

- megelőzheti a betegállományban töltött távollét okozta helyettesítési zavarokat 

- “házhoz” jönne, a vizsgálat igénybevétele nem terheli a szabadságnapokat (a mérés sze-mélyenként mindössze 15-20 perc)

- a vizsgálat díja költségként elszámolható.

- a szűrővizsgálaton való részvétel a dolgozó iránti lojalitás megnyilvánulása.

 

Kezünkben a sorsunk – döntésünkben az egészségünk!