Egészségmegőrzés

Menaquinone K2

A legtöbb ember meg soha nem hallott a K-vitaminról. Pedig a K-vitamin fontos például az egészséges vérkeringéshez és a csontképződéshez. 

Mi az a K-vitamin?

K-vitamin nélkül a legkisebb sérülés esetén is elvéreznénk. AK-vitamin hatására alvadnak meg ugyanis a vérlemezkék, ha megvágjuk magunkat.  Ha a gyermekek életük első hat hónapjában nem jutnak elegendő mennyiségben K-vitaminhoz, az súlyos agykárosodáshoz, illetve halálhoz vezethet. 

Érelmeszesedés folyamata:

Az artériás erek falán lévő érbelhártyán mikro sérülések, berepedések keletkezhetnek.

A szervezet törekszik a sérülésekhelyreállítására,ezért a vérben megtalálható adhéziós molekulák, majd a vérzsírok próbálják meg befoltozni az ér belsejében keletkező sérüléseket. A gyógyító folyamat alatt a sérülések helyén megvastagszik az ér, erre a „betüremkedésre" tapadnak rá vérlemezkék, és a kalcium vegyületek. Ez a folyamat egyre jobban szűkíti az erek átmérőjét, ezt nevezzük meszes plakknak érelmeszesedésnek.

 

 

K2-VITAMIN

MENAQUINONE

TISZTA ÉRRENDSZER ERŐS CSONTOK

 

A K2-vitamin a megfelelő helyre szállítja a kalciumot, és megakadályozza, hogy az nemkívánatos helyeken rakódjon le.

A megfelelő hely a csont és a vér, a nemkívánatos helyek az erek fala, a csontos nyúlványok, illetve a puha szövetek.

 

Az emberi szervezet érhálózata kb.: 100.000 km

hosszúságú. Feladata az oxigén, és a tápanyagok eljuttatása a sejtekhez, - és a sejtek anyagcseréje következtében keletkezett "hulladék"  anyagok, széndioxid elszállítása.

Kutatók felismerték egy eddig háttérbe szorult vitamin hatását. Ez a K2 -vitamin  Menaquinone, melyet a bélbaktériumok     állítanak elő a szervezetben.

Ha nincs elegendő Calcium a vérben az anyagcsere - folyamatok létrejöttéhez, akkor a szervezet a csontokból vonja ki. Kialakul az osteoporosis - csontritkulás.

Az érfalakon lerakodott Calcium elősegíti az érelmeszesedést.

AK2-vitamin - Menaquinone, az enzimeket specifikus fe-hérjévé alakítja át -GLA osteocalcin - amely előse-gíti a kalcium irányított mozgását.

A K2-vitamin a megfelelő helyre szállítja a kalciumot, és megakadályozza, hogy az nemkívánatos helyeken rakódjon le.

A megfelelő hely a csont a nemkívánatos helyek az

  • erek fala (érelmeszesedés)
  • csont nyúlványok (nyak, váll, gerinc)
  • puha szövetek (belső szervek - agyi terület, fül, máj-epe, vese, idegpályák)

Ha nincs elegendő Calcium a vérben az anyagcsere -folyamatok létrejöttéhez,  akkor a szervezet a csontokból vonja ki. Kialakul az osteoporosis csontritkulás.

Az érfalakon lerakodott Calcium pedig elősegíti az érelmeszesedést.

 

A K2-vitamin - lelassítja a csont anyagcserét, az enzimeket specifikus fehérjévé alakítja (GLA osteocalcin).
A GLA-fehérje szabályozza a csont mineralizációját, és megakadályozza az erek meszesedését.
A csont épülése és lebontása folyamatosan, egymással párhuzamosan zajlik.
 
 
 
Az osteoporosis a csontszövet szerves és szervetlen állományának arányos, progresszív fogyása. A csont finomszerkezete is megbomlik teherbíró képessége és rugalmassága csökken.
Törési hajlama nő.
70 000 ember hal meg évente Magyar-országon szív és érrendszeri betegségben (2,5x több, mint az uniós átlag) A   K2-vitamin Menaquinone  különleges Japán nanotechnológiával készített, speciális vitamin. A természetes eredetű K-vitaminok felszívódása csak zsír jelenlétében optimális, szintetikus fajtái azonban víz jelenlétében is hasz-nosulnak. Provitaminja a zsírban oldódó un. menadion. K vitamin a véralvadási fakto-rok szintézisében játszik szerepet.
Hiánya esetén vérzékenység alakulhat ki. Szükségletének 50%-át a bélbaktériumok által termelt vitaminja, másik 50%-t a táplálékkal bevitt K-vitamin adja. Felnőttekben a hosszú ideig tartó antibiotikumos kezelés kipusztítja a bélflórát, mely K-vitamin hiányhoz vezethet.
Csecsemők esetében, főleg koraszülötteknél hiányt okozhat a bélbaktériumok csekély száma.
 
« Vissza